‘Ακης Σκέρτσος: Ποτέ δεν έχουν αμφισβητηθεί αποτελέσματα – Η νάρκη της απλής αναλογικής με χαλαρή ψήφο μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια

Μετά και τη χθεσινή ανάδειξη της κρυφής ατζέντας νέας φοροεπιδρομής και την κακήν κακώς αποπομπή του μαρτυριάρη Γιώργου Κατρούγκαλου ο προεκλογικός διάλογος ξεκαθάρισε τα διλήμματα της κάλπης και την ύπαρξη μη σοβαρής πρότασης διακυβέρνησης από την αντιπολίτευση, είπε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Άκης Σκέρτσος, ενώ για τα σενάρια καλπονοθείας του Αλ. Τσίπρα είπε ότι κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε εκλογικά αποτελέσματα στη χώρα μας.

«Από την Βαβέλ της αντιπολίτευσης επιβεβαιώνεται ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρή θέση και κοστολογημένο – ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για πολιτική σταθερότητα, πρόοδο και μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προειδοποίησε: και οποσθοχώρηση, σε αδυναμία διαχείρισης εθνικών απειλών και επιστροφή σε πολιτικές που καταδικάστηκαν το 2019 από τους ίδιους τους πολίτες. Οπως είναι ο νόμος Κατρούγκαλου που κατακρεούργησε τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Όλα αυτά θα συμβούν εφ’ όσον πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας που θα είναι τι; , αναρωτήθηκε ο κ. Σκέρτσος προσθέτοντας: Κυβερνήσεις ανοχής; Κυβερνήσεις ηττημένων ή ειδικού σκοπού; Όπως κι αν τις ονομάσουν γιατί κάθε μέρα βρίσκουν και μια νέα εκδοχή, θα είναι κυβερνήσεις ολικού εφιάλτη για τους πολίτες και τη χώρα», τόνισε.

Και πρόσθεσε «Τι άλλο λέμε; Λέμε ότι μέσα σ’ αυτή τη Βαβέλ η μόνη δύναμη που είναι πολιτικά ειλικρινής και εθνικά υπεύθυνη, είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι δεν αναζητούμε τυφλές υποκριτικές και αδιέξοδες συμμαχίες αλλά υποστηρίζουμε ότι μόνο με αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε όσα βήματα κάναμε μπροστά από το 2019 έως σήμερα και είναι πολλά». Τόνισε ότι μόνο έτσι θα μπορούν να αντιμετωπιστούν νέες προκλήσεις και απειλές που καραδοκούν στο κατώφλι της χώρας και μόνο έτσι θα γίνουν τα αναγκαία άλματα προς τα μπρος για να περάσουμε από το «μένουμε Ευρώπη» στο «γίναμε Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό επανήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην «κρυφή ατζέντα νέας φοροεπιδρομής στα εισοδήματα των πολιτών προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το εξωφρενικό του πρόγραμμα των 83 δισεκ. ευρώ. Γι αυτό και επιμέναμε εξαρχής στην ανεξάρτητη κοστολόγηση των οικονομικών μας προγραμμάτων», τόνισε.

Στη συνέχεια ανέτρεξε σε ένα χρονολόγιο που όπως είπε «αναδεικνύει την αντιπολιτευτική βαβέλ και την αστάθεια που θα έφερνε οποιαδήποτε απόπειρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση».

Ξεκίνησε με αναφορά σε δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του περασμένου Σεπτεμβρίου στις οποίες έλεγε όχι σε κυβέρνηση ηττημένων και στη συνέχεια σε δηλώσεις του τον Απρίλιο «εφηύρε την κυβέρνηση ανοχής».

Επίσης σε δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη τον περασμένο Μάρτιο «ότι δεν ήθελε ούτε Μητσοτάκη ούτε Τσίπρα, για πρωθυπουργό. Και επιμένει σκληρά σε αυτή τη θέση από τότε μέχρι σήμερα. Θα προτείνει μας είπε έναν άλλο πολιτικό που παραμένει όμως ο άγνωστος x».

Αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του κ. Έντμαν από το ΜέΡα25 τον Απρίλιο, για το ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιες από τις πολιτικές που υποστηρίζει το κόμμα του να οδηγήσουν σε κλείσιμο τραπεζών και γι αυτό πρέπει να πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», ενώ και ο κ. Βαρουφάκης μας παρουσίασε το πρόγραμμα εναλλακτικών πληρωμών «Δήμητρα».

Έκανε επίσης αναφορά σε όσα είχε δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος για το «τοπικό νόμισμα» και τη συνεπικουρούμενη υποστήριξη της προοπτικής αυτής από τον κ. Βαρουφάκη.

Επίσης σε όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας για «προεκλογική μούφα» χαρακτηρίζοντας όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας περί προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ειδική αναφορά έκανε και στα σενάρια καλπονοθείας, όπως είπε στα οποία κατέφυγε ο κ. Τσίπρας στις 7 Μαΐου για κάτι που δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ στη χώρα μας από κανένα κόμμα και ήρθε στο τραπέζι της προεκλογικής συζήτησης από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία που έβαλε μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη για να έρθει όπως είπε «στις 17 Μαΐου να μας πει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει από τις γραμμές της ακροδεξιάς όσους θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή».

Υπενθύμισε τη «σκληρή θέση Ανδρουλάκη ότι ο Τσίπρας χορεύει τανγκό με τους δολοφόνους».

«Είδαμε το πραγματικό ήθος της Αριστεράς, τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Κασιδιάρη και τη διατήρηση του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούσαμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καθυβρίζουν νέα παιδιά επειδή φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απαξιώνουν τον Διονύση Σαββόπουλο. Αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε αναφορά του κ. Φίλη, που «συνδυάσε το θέμα των εμφολίων και των υποκλοπών με το αποτέλεσμα των εκλογών, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή επικίνδυνη.

«Σήμερα η Ελλάδα ακούγεται παντού», τόνισε επισημαίνοντας πως αν όλα τα παραπάνω θεωρούνται σημαντικά «σίγουρα αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι αρκετά για να αποκτήσουμε την πατρίδα που ονειρευόμαστε και αξίζουμε και ταυτόχρονα ας σκεφτούμε τι μπορούμε να κατακτήσουμε με την ίδια δημιουργική ορμή στη νέα μας θητεία».

Μιλώντας για τη νεα θητεία της κυβέρνησης μίλησε για Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο παραγωγική, πιο κοινωνική, δίκαιη, πράσινη με περισσότερες επενδύσεις, διπλάσια ανάπτυξη της οικονομίας από όλη την Ευρώπη, μισθούς με αυξήσεις στο 25% σε κατώτατο και μέσο, σταθερές αυξήσειςς ετησίως στις συντάξεις, αξιοπρεπή δημόσια υγεία, στέγη για νέους, αποελεσματικό ψηφιακό κράτος και φθηνό – καθαρό ρεύμα. Μίλησε επίσης για λύση του μεταναστευτικού με σύνορα απόρθητα. Απέναντη σε μία κακόηχη και τοξική Βαβέλ εμείς αποδείξαμε ότι η πολιτεία και οι πολίτες μπορούμε να ξεπερνάμε πρωτόγνωρες κρίσεις, από τον ‘Εβρο ως την Ουκρανία και την ακρίβεια. Έγινε πράξη ό,τι υποσχεθήκαμε το 2019 είπε ο κ. Σκέρτσος αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε «50% λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ και ανεπιστρεπτί στο παρελθόν εισφορά αλληλεγγύης».

«Ο κ. Τσίπρας ψαρεύει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου, επιθυμεί να εμφανίσει το κόμμα του αντισυστημικό, ενώ δεν είναι, την ώρα που δεν έβαλε πλάτη ώστε να μην ξαναμπεί στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε πολλούς πολίτες σε ακροδεξιά μορφώματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ‘Ακης Σκέρτσος, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτικών του συντακτών.

Σε ερώτηση για τις διερευνητικές εντολές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι «θα περιμένουμε να δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός και θεσμικός πολιτικός» επαναλαμβάνοντας ότι «η θέση μας είναι η αυτοδυναμία για να πάει η χώρα μπροστά».

Σημείωσε, πάντως, ότι όπως προέκυψε τις τελευταίες 4 εβδομάδες «δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης».

Σε άλλη ερώτηση για το σύστημα παρακολούθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «αδιανόητη προηγούμενη δήλωση του κ. Τσίπρα περί νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Επιστρέφει στην Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος

Ολοκληρώθηκε η σύντομη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Λίγα λεπτά πριν τις 18:00 …

Hide picture