ΑΔΜΗΕ: Νέο ρεκόρ ΑΠΕ με υπερκάλυψη της ζήτησης κατά 140%

Νέο ρεκόρ «πράσινης» παραγωγής ρεύματος σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, οπότε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) κάλυψαν έως και το 140% της ζήτησης, με το πλεόνασμα να διοχετεύεται σε εξαγωγές, ενώ η συμμετοχή του λιγνίτη μηδενίστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο ΑΔΜΗΕ, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου η αυξημένη παραγωγή ενέργειας από αέρα και ήλιο εκτόξευσε τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Διαχειριστής:

  • Για 10 συνεχόμενες ώρες η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ «έτρεχε» σε ποσοστά ρεκόρ καλύπτοντας τη συνολική ζήτηση έως και κατά 140%.
  • Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα παρέμεινε μηδενική, κρατώντας τις εκπομπές CO2 από την ηλεκτροπαραγωγή σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η χώρα εξήγαγε σημαντικές ποσότητες από το ενεργειακό πλεόνασμά της μέσω των διασυνοριακών διασυνδέσεων.

«Εν μέσω ενεργειακής μετάβασης και κλιματικής κρίσης, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει να αναπτύσσει και να ενισχύει το Σύστημα Μεταφοράς, με σύγχρονες και ανθεκτικές υποδομές για ακόμη περισσότερα πράσινα ρεκόρ και μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια σε ολόκληρη την Ελλάδα», τονίζει ο ΑΔΜΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Έρευνα: Δύο «καταστροφικά» χρόνια λιώνουν το 10% του όγκου των ελβετικών παγετώνων

Δύο διαδοχικά χρόνια ακραίας αύξησης της θερμοκρασίας στις Άλπεις έχουν εξαφανίσει το 10% του όγκου …

Hide picture