«Εγχείρημα ιστορικής εμβέλειας» η συγκρότηση της Κεντροαριστεράς

« Εγχείρημα ιστορικής εμβέλειας», χαρακτήρισε από τα Ιωάννινα την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς ο Γιώργος Καμίνης, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και την Ν.Δ., ενώ διαβεβαίωσε πως «ήρθε στην παράταξη για να μείνει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα, υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του είναι συνειδητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μην έχετε καμιά αμφιβολία, πως όποια και εάν είναι η έκβαση της εκλογής, εγώ θα είμαι και αύριο. Δεν παίρνω στην ζωή μου βεβιασμένες αποφάσεις. Άργησα να μπω στην λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά από την στιγμή που έκανα το βήμα θα παραμείνω. Εγώ ήρθα για να μείνω…».

Παράλληλα τόνισε, ότι στόχος είναι «η μεγάλη παράταξη και όχι το συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων», και γι’ αυτό η προσπάθεια είναι, να ενωθούν όλα τα ρεύματα που κινούνται στο εσωτερικό της.

«Βλέπουμε μια κυβέρνηση να καταρρέει, και μια αντιπολίτευση, τη «λαϊκή Δεξιά» να βιάζεται να αναλάβει την εξουσία. O ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όλοι θυμόμαστε, ότι πρώτη η ΝΔ σήκωσε τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα την οποία και παρέδωσε μετά από λίγο στον κ. Τσίπρα».

Ο Γιώργος Καμίνης, έκανε ιστορική αναδρομή και στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με αναφορές στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Ας μην κρύβουμε τα λόγια μας. Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε και με το παραπάνω το τίμημα των λαθών του, ο λογαριασμός όμως εξοφλήθηκε. Από το 44% έφτασε στο 4%, υπουργοί μπήκαν φυλακή. Να τελειώνουμε με τα ενοχικά σύνδρομα και να πούμε αλήθειες. Ποια παράταξη έφερε διαχρονικά τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα; Ό,τι σοβαρό έγινε σε αυτή τη χώρα στη μεταπολίτευση, από αυτήν την παράταξη έγινε και κυρίως από το βασικό της εκφραστή, το ΠΑΣΟΚ. Από τις μεγάλες καινοτομίες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο εκσυγχρονισμός του Οικογενειακού Δικαίου, το ΕΣΥ, ο θεσμός του ΑΣΕΠ και των ΚΕΠ. Ή τις κυβερνήσεις Σημίτη, με τα μεγάλα έργα, την ένταξη στην ΟΝΕ ή την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και την κυβέρνηση της κρίσης του Γιώργου Παπανδρέου, που έφερε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη Διαύγεια την οποία εφάρμοσε ο συνυποψήφιος, Γιάννης Ραγκούσης, τον νόμο Διαμαντοπούλου που τον κατεδαφίσανε».

Ωστόσο, ο κ. Καμίνης μίλησε και για την περίοδο της προεδρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως τότε η παράταξη «έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό»:

«Αυτή είναι και η ιστορική μας ευθύνη και τώρα. Η δημοκρατική παράταξη να τραβήξει το κάρο και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Νωρίτερα, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της παράταξης στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι δημιουργείται η νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά και ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις.

Η κ. Γεννηματά απηύθυνε τα θερμά της συγχαρητήρια προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο «για την εξαιρετικά τιμητική εκλογή του ως εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» επισημαίνοντας ότι «η ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνιστά αναμφίβολα, μία σπουδαία διάκριση τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη και την Ελλάδα».

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόσο ως πολιτική προσωπικότητα όσο και ως νομικός δάσκαλος, διακρίνεται για την προσήλωσή του στις αρχές του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των ελευθεριών του ατόμου στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη εμπειρία και το ακαδημαϊκό του κύρος συνιστούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων του» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ως εξαιρετική τιμή για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Γιάννης Μανιάτης την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να εκλέξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Αναδεικνύει το εθνικό μέγεθος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή η τιμητική διάκριση αναδεικνύει τη διαχρονική προσφορά του πολιτικού χώρου που εκπροσωπούμε, στο σχηματισμό πολιτικού κεφαλαίου για τη χώρα» επεσήμανε ο κ. Μανιάτης προσθέτοντας ότι «η ακαδημαϊκή επάρκεια όσο και η πολιτική ποιότητα και εμπειρία του Eu. Βενιζέλου είναι βέβαιο ότι θα βάλει τη σφραγίδα της στο θεμελιακό για την εποχή μας θέμα διαφύλαξης, υποστήριξης και διεύρυνσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αποτελούν τη βάση του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και Πολιτισμού».

Εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα του προοδευτικού χώρου δηλώνει βέβαιος ότι « θα αποδείξει γι άλλη μια φορά στον πολιτικό βίο του πως έχει την ηγετική ικανότητα να αντιμετωπίζει προκλήσεις μεγάλης κλίμακας – όπως είναι η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία – και να βγαίνει νικητής », όπως το έπραξε με πολιτικό θάρρος τη δύσκολη στιγμή της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Powered by WPeMatico

Check Also

Έντονοι διαξιφισμοί για την εταιρία των αδελφών Τσίπρα (video)

Αντικείμενο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας παραμένει η υπόθεση της τεχνικής εταιρίας των αδελφών του …