Επιστολή Τζένης Κρεμαστινού για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Κατά την δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του πρώην Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιάννη Πιερουτσάκου, παρουσιάστηκαν στοιχεία όπου μια συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία αποκόμισε 17 εκατομμύρια ευρώ για συναλλαγές με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πιερουτσάκος σταμάτησε να απαντά στις ερωτήσεις επικαλούμενος την σιωπή μάρτυρος όταν άρχισε να δέχεται επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για αγοροπωλησία θερμικών καμερών από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε διπλάσια τιμή απ’ ότι πωλούταν στην αγορά (από 25.000 στα 47.000). Παρόλαυτα και μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πιερουτσάκος ανακάλεσε την πρότερη του στάση και συνέχισε να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών.

cof

Την ίδια στιγμή με επιστολή της προς τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς παράνομους 23 επίμαχους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αφορμή για την επιστολή της κα. Κρεμαστινού στάθηκε η κατάθεση του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, ο οποίος ισχυρίστικε ότι η κ. Κρεμαστινού είχε γνώση για τους διορισμούς. Η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ απαντά πως «ουδεμία γνώση είχα για τους διορισμούς αυτούς ούτε φυσικά είχε εισαχθεί αυτό το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο».

«Το γεγονός ότι εμφανίσθηκαν ορισμένες επιστολές που απευθύνονταν σε ‘μένα, ως προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, πληροφορώντας με «για τη σύμφωνη γνώμη» ή ότι δηλαδή «εξετέλεσαν την προφορική εντολή μου» επικαλούμαι ακόμα και την κοινή λογική περί της αλήθειας της κατάθεσής μου» τονίζει η κ. Κρεμαστινού αναφορικά με επιστολές που τις καταλογίζουν ευθύνη και καταλήγει υπογραμμίζοντας. «Ένας λογικός πρόεδρος που λαμβάνει παρόμοιες επιστολές θα πρέπει να αντιδράσει, αλλιώς φαίνεται να αποδέχεται ότι έδωσε εντολή σε υφιστάμενους της να παρανομήσουν».

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Powered by WPeMatico

Check Also

Υπ. Εργασίας: Εθισμένη στην παραπληροφόρηση η αξιωματική αντιπολίτευση

«Εθισμένη στο ψέμα και στην παραπληροφόρηση η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο αρμόδιος τομεάρχης της δεν …